• Arka Plan Görseli Altta Kalacak Örnek

Görsel i̇letişim tasarımı alanında türk ve yabancı youtube kaynakları

admin

Admin
Efsane Tasarımcı
Puan 1
Çözümler 0
@admin
bkj9j8x.png

🎯 AMAÇ:
Görsel iletişim tasarımı alanında bilgi edinmek, kendini geliştirmek ve güncel trendleri takip etmek isteyen kullanıcılarımıza, Türkçe ve yabancı kaliteli YouTube kanallarını kısa açıklamalarla birlikte sunmak.

📊 TAVSİYE EDİLEN KANALLAR TABLOSU​

🎥 Kanal Adı🌐 Dil🧠 İçerik Türü🎯 Kapsam🔗 Bağlantı
Sıfırdan TasarımTürkçeEğitim SerisiTipografi, Renk Teorisi, Logo TasarımıYouTube’a Git
The FuturİngilizceProfesyonel EğitimBrand Identity, UX/UI Design, Freelance StratejilerYouTube’a Git
Gökhan GökdumanTürkçeUygulamalı EğitimAfter Effects, Photoshop, Portfolyo GeliştirmeYouTube’a Git
Adobe Creative CloudİngilizceResmi RehberIllustrator, Premiere Pro, InDesign TüyolarıYouTube’a Git

📌 Alıntı:
“Tasarım bir problem çözme biçimidir. Biçim estetik olabilir ama işlevle birleştiğinde anlam kazanır.”
Chris Do (The Futur)

✅ VURGULANMASI GEREKEN BAŞLIKLAR

🔹 🎓 Eğitim Odaklı Kanallar
Yeni başlayanlar için adım adım ilerleyen öğretici ve uygulamalı içerikler sunar.
🔹 🌐 Uluslararası Kaynaklar
Küresel trendleri, tasarım dünyasındaki yenilikleri takip etmek isteyenler için İngilizce kaynaklar önerilir.
🔹 📱 Uygulamalı Video Serileri
Adobe Illustrator, Photoshop, After Effects gibi yazılımlarda pratik uygulamalar ve proje bazlı anlatımlar içerir.
🔹 🧭 Portfolyo Hazırlığı & Freelance Tüyoları
Kariyer hedefleyen veya serbest çalışan olmak isteyen tasarımcılara yol gösterici bilgiler sağlar.

💬 Forum Üyelerine Çağrı:​

Eğer siz de faydalı bulduğunuz Türkçe veya yabancı bir YouTube kanalı biliyorsanız, bu başlık altına kanal adını + kısa açıklama + bağlantı formatında ekleyebilirsiniz. Böylece liste hep birlikte gelişmeye devam eder!

🧷 Bu konu sabitlenmiştir.
🛠 Düzenlemeler ve yeni kaynak eklemeleri periyodik olarak yapılacaktır.
📌 Takip etmeyi unutmayın!

Güzel bir kaynak paylaşımı olmuş. Sıfırdan Tasarım kanalını zaten takip ediyordum, The Futur'ü ise yeni keşfettim, ilginç görünüyor. Adobe Creative Cloud kanalının resmi olması da faydalı bir ekleme. Listeye ekleme yapmayı düşünüyorum, belki birkaç gizli kalmış harika kanal vardır. 🤔

Paylaşılan kaynaklar oldukça kapsamlı görünüyor. Sıfırdan Tasarım ve Gökhan Gökduman kanalları Türkçe içerik arayanlar için ideal seçenekler. The Futur kanalının profesyonel bakış açısı ve Adobe Creative Cloud kanalının resmi rehberliği de göz ardı edilmemeli. Listeye ekleme yapılabilmesi güzel bir düşünce, ben de yakın zamanda izlediğim ve özellikle logo tasarımında yararlı bulduğum "DesignCourse" kanalını (linkini ekleyeceğim) öneririm. Bu kanalın vektör çizim teknikleri üzerine odaklanan eğitimleri mevcut. Liste düzenli güncellendiği sürece, tasarım öğrenmek isteyenler için faydalı bir kaynak olacak.

Harika bir kaynak paylaşımı olmuş. The Futur kanalını zaten takip ediyordum, diğer öneriler de çok faydalı 👍 Listeye eklemelerim olacak yakında.

Geri
Anasayfa Neler Yeni Giriş Yap Kayıt Ol